Ervaringen

In september 2016 lanceerden BOS+ en CM Midden-Vlaanderen samen met het Agentschap voor Natuur en Bos het pilootproject 30-30-30, een project waarbij 30 mensen 30 dagen lang 30 minuten per dag bewegen in een bosrijke omgeving. Het was een groot succes. Aan het einde van het project hadden de deelnemers 737 bomen bijeengesprokkeld die ze mee mochten planten. De deelnemers delen hieronder graag hun ervaring.

Met een korte bevraging sprokkelden we effecten van dit pilootproject op het welbevinden van de deelnemers. Deze resultaten motiveerden ons de campagne in een tweede fase open te trekken naar de volledige provincie Oost-Vlaanderen. De naam van het project werd herdoopt tot 30-30.

In 2018 gaan we nog een stapje verder.  Noteer alvast 15 september 2018 in je agenda voor het startschot van de eerste Vlaamse editie!

Wim Vervaet

30-30-30 was een leuke en motiverende actie. Je leert op een sportieve manier andere mensen en andere manieren van bewegen kennen. De kanotocht op de Zuidlede was een prachtige ervaring.

Cyntia Braems
uit Sint-Goriks-Oudenhove

Het was voor mij persoonlijk een juist evenwicht tussen laagdrempeligheid en lichte dwang. Ik wilde al een hele tijd meer bewegen, maar het kwam er niet van. 30-30-30 kwam op het juiste moment. Gretig begon ik elke dag te bewegen: tijdens de lunchpauze op het werk in het groen van de Blaarmeersen of ’s avonds thuis in het pittoreske Sint-Goriks-Oudenhove (de poort van de Vlaamse Ardennen). In het weekend wandelden we al snel twee uur, altijd in het groen. Ik blijf ook na 30-30-30 minstens vier keer per week wandelen. Een dag zonder wandelen is een verloren dag. Kortom, ik heb veel meer energie en ik weet dat bewegen de sleutel is voor mij.

30-30-30 deelnemer 2016

30-30-30 deelnemer 2016
uit Gent

Ik vond 30-30-30 TOF want het zorgde voor een lage drempel om te bewegen en bracht een rustpunt in de dag. Na 30 dagen ondervind ik ook een mentaliteitsverandering. En natuurlijk doen we het bos groeien!

30-30-30 deelnemer 2016 nummer 2

30-30-30 deelnemer 2016
uit Gent

Ik vond 30-30-30 leuk want ik ga nu meer in de natuur bewegen of trek naar het bos om mijn zinnen te verzetten en energie te krijgen. Bedankt voor het fijne project!

30-30-30 deelnemer 2016 nummer 3

30-30-30 deelnemer 2016
uit Gent

Ik vind 30-30-30 een echte aanrader want je leert je omgeving anders kennen.

Frans

Frans Van Nevel
uit Brugge

Jaar in jaar uit trek ik zo vaak mogelijk de loopschoenen aan om in het groen te gaan lopen. Ik deed dan ook met veel plezier mee met 30-30-30 in 2016. Want die aandrang om onze bossen te beleven op een drafje is echt een 'tweede natuur' van me geworden. Door zo vaak te bewegen voel ik me als 60-er weer een 30-er, super tevreden met mezelf door zoveel souplesse en erg dankbaar voor zoveel moois om me heen.