Doelstellingen waarmee jij geholpen hebt!

30-30 wil uitdagen om dagelijks te bewegen

30-30 wil zoveel mogelijk bomen in het 30-30 bos

30-30 wil gezondheidsvoordelen van bewegen in het groen promoten

Voor iedereen een plek vlakbij om te bewegen in het groen: dat is wat we willen. Met deze campagne zorg je eerst en vooral voor een betere fysieke en mentale gezondheid voor jezelf. Maar al doende creëren we samen ook heel wat bewustwording rond het thema: bewegen in het groen is levensnoodzakelijk.

Deel van een community

Met de campagne 30-30 dagen we je uit om 30 dagen lang 30 minuten te bewegen. Dankzij dit online platform kan je elkaar steunen om samen een nieuwe gewoonte te ontwikkelen. Je vindt hier activiteiten om samen aan deel te nemen, blogberichten met inspirerende tips,… Natuurlijk kan je ook activiteiten of ervaringen delen. Verruim je blik op beweging en ontdek de sport waar jij het meest plezier uithaalt.

Gezonder en gelukkiger

Op dit platform vind je heel wat leuke natuur- en bosgebieden. Wist je dat bewegen in het groen niet alleen leuker is, maar ook een pak gezonder? De lucht die je inademt bevat heel wat minder fijn stof, je stressgehalte gaat meetbaar omlaag, je verbetert je zelfvertrouwen en humeur. Hier kom je meer te weten over de gezondheidsvoordelen.

30-30 campagne

Samen maken we het verschil: tijdens 30-30 monitoren we (anoniem) de evolutie in welbevinden van de deelnemers. Hoe meer deelnemers, hoe relevanter en betrouwbaarder de resultaten. Door aan te sluiten bij de 30-30 groep, zet je dus niet alleen jezelf in beweging. Je maakt ook deel uit van een onderzoek, en je kan desgewenst enkele medische parameters gratis laten testen met een high-tech toestel van CM. Je ontvangt hier na je inschrijving meer informatie over.

Zo kunnen wij beter inschatten wat werkt en wat niet. En met de resultaten kunnen we besturen overtuigen om meer in te zetten op bewegen in het groen. Want om te bewegen in het bos, hebben we natuurlijk bossen in de buurt nodig. Ook daar dragen wij alvast ons steentje bij: we planten een heus 30-30 bos. Hiervoor gaan we niet over één nacht ijs. BOS+ leidt al vele jaren boomplantacties in goede banen. Hoe meer 30-30 deelnemers, en hoe vaker ze tijdens deze campagne in ’t groen bewegen, hoe meer bomen. Doe jij mee?

Vind het perfecte stuk(je) groen in jouw buurt!

Er zijn verschillende organisaties die terrein beheren in Oost-Vlaanderen. Hieronder alvast een overzicht en een link naar hun gebieden.

> Het Agentschap voor Natuur en Bos

> Provincie Oost-Vlaanderen

> Natuurpunt

> VZW Durme

 

 Heb je zelf een favoriet plekje? Deel het met #bewegeninhetgroen!


Meedoen!

Huidige status van het 30-30 bos

tree-platform
tree
treetree
treetreetree
treetreetreetree
treetreetreetreetree
treetreetreetreetreetree
treetreetreetreetreetreetree
treetreetreetreetreetreetreetree
treetreetreetreetreetreetreetreetree
treetreetreetreetreetreetreetreetreetree
treetreetreetreetreetreetreetreetree
treetreetreetreetreetreetreetree
treetreetreetreetreetreetree
treetreetreetreetreetree
treetreetreetreetree
treetreetreetree
treetreetree
treetree
tree
We geven opnieuw het startschot op 15 september 2018 en laten vanaf dan het bos groeien.

Bewegingscalculator

Hoeveel keer per week beweeg je minstens 30 minuten?

0-1 2-3 4-5 6-7

Hoe vaak daarvan beweeg je in het groen?

Meestal

Je uitslag

Oei, zijn je sportschoenen kapot? Probeer een tandje bij te steken en trek dit weekend eens naar het groen!

Je uitslag

Weinig tijd gehad deze week? Wist je dat een volwassen persoon best elke dag 30 minuten beweegt? Een stevige wandeling kan al wonderen doen! Of ga eens met de fiets naar het werk.

Je uitslag

Fijn dat je meestal naar het groen trekt. Maar wist je dat een volwassen persoon best elke dag 30 minuten beweegt? Misschien kun je met de fiets naar het werk? Een stevige wandeling doet ook al wonderen.

Je uitslag

Altijd in het groen, super! Maar waarom zo weinig? Wist je dat een volwassen persoon best elke dag 30 minuten beweegt? Een stevige wandeling kan al wonderen doen! Of ga eens met de fiets naar het werk.

Je uitslag

Je gaat regelmatig sporten, goed zo! Maar wist je dat je in een groene omgeving minder snel moe wordt? Probeer het uit de volgende keer!

Je uitslag

Fijn dat je regelmatig sport. Maar wist je dat je in een groene omgeving meer zelfvertrouwen hebt en sneller herstelt van mentale vermoeidheid?

Je uitslag

Fijn dat je meestal naar het groen trekt. Probeer het nét iets vaker te doen!

Je uitslag

Je sport altijd in het groen: uitstekend! Probeer om nog een dagje extra je wandel- of sportschoenen aan te trekken!

Je uitslag

That's the spirit! Je beweegt zeker voldoende. Maar wist je dat je in een groene omgeving minder snel moe wordt? Probeer het uit de volgende keer!

Je uitslag

Je bent heel sportief, maar wist je dat je in een groene omgeving meer zelfvertrouwen hebt en sneller herstelt van mentale vermoeidheid? Probeer wat vaker in het groen te sporten!

Je uitslag

Goed bezig! Je beweegt zeker voldoende en meestal in het groen. Blijven volhouden!

Je uitslag

Proficiat! Je beweegt zeker voldoende en altijd in het groen. Blijven volhouden!

Je uitslag

Wow, super sportief! Maar wist je dat je in een groene omgeving minder snel moe wordt? Probeer het uit de volgende keer!

Je uitslag

Je hebt een ijzersterke conditie, maar probeer meer in het groen te sporten. Wist je bijvoorbeeld dat je in een groene omgeving meer zelfvertrouwen hebt en sneller herstelt van mentale vermoeidheid?

Je uitslag

Iemand is zich aan het klaarstomen voor de Olympische Spelen en dit meestal in het groen. Wauw, doe zo voort!

Je uitslag

Proficiat! Je hebt een conditie zo sterk als een boom! Doe zo voort!