Anti-winterdip

- Inspiratie en tips • Natuur

Anti-winterdip

Heb je last van een winterdipje? Dat is allerminst vreemd, want de laatste maanden waren wel erg somber. De weinige uren zonneschijn lieten zelf enkele weerkundige records sneuvelen. Die lange, donkere winter werkt op ons gemoed. 

Maar er is beterschap op komst! Na lichtmis (2 februari) worden de dagen merkbaar langer en de zon voelbaar warmer. En ook de weermannen en –vrouwen voorspellen beterschap: de komende dagen en weken krijgen we eindelijk opnieuw blauwe lucht te zien.

Laat je niet afschrikken door de koude. Er gaat niets boven een luchtje scheppen bij vriesweer: rode wangen, een frisse neus en tintelende tenen. En daarna natuurlijk gezellig opwarmen met wat lekkers. Want nu heb je die lichtmis pannenkoeken echt verdiend. Winterse wandelingen zijn gezond, gezellig en vooral het uitstekend moment om van natuurpracht te genieten.

Want in de winter vertellen bomen hun eigen verhaal. Heel wat mythes, sagen en legendes zijn gelinkt aan de beelden die winterse bomen weerspiegelen in onze geest. Als je wat beter kijkt naar al die stammen, dan zie je dat er geen twee dezelfde zijn. Nu er nog geen bladeren zijn valt het takkensilhouet des te meer op. Ook vogelnesten kan je nu makkelijk spotten. Was het jou al opgevallen dat er zowel laag als heel erg hoog huisjes worden gebouwd?

Ontdek alle mogelijkheden van het natuur- of bosgebied in jouw buurt op dit overzicht.