De Week van het Bos beweegt Vlaanderen met meer dan 230 activiteiten

- Activiteiten • Natuur

De Week van het Bos beweegt Vlaanderen met meer dan 230 activiteiten

De 30-30 campagne liep af, maar niet getreurd: nog tot en met volgend weekend zetten alle bossen hun deuren wagenwijd open voor bezoekers tijdens de Week van het Bos.

Onder het motto ‘de Natuur beweegt ons allemaal’ zet de Week van het Bos (van 8 tot 15 oktober) de talloze mogelijkheden om te bewegen in de natuur in de kijker. Waarom zou je in een muffe sportzaal aan je conditie werken als je dat ook vrij en blij in de natuur kan doen? Zo leren we ook onze bossen koesteren en respecteren, hun kwaliteit te verbeteren en er zuinig op te zijn.
En: bewegen in de natuur, dat doet deugd!

Verspreid over heel Vlaanderen zijn er dit jaar 230 activiteiten te vinden. Groepslopen, sportinitiaties, wandelingen, familiehappenings, speurtochten en de opening van nieuwe natuurlopen in talrijke Vlaamse bossen en natuurgebieden. Voor ieder wat wils. Op www.weekvanhetbos.be vind je alle activiteiten terug.

Zin om met de klas een uitdaging aan te gaan? Klassen die aan de slag gaan met minstens drie van onze Boskampioenen-fiches krijgen voor elke leerling superhippe bos-tatoos opgestuurd. Bovendien maak je kans op een gratis bezoek van Technopolis én op een boswandeling in het gezelschap van de helden van Ketnet!
Alle wedstrijdinfo op www.weekvanhetbos.be/indeklas.