...

Sofie Mora

Sofie Mora

Dansen is één van mijn grote passies. Als ik les geef gebeurt dit meestal binnen maar als het even kan, gaan we op zoek naar een plek in de natuur. Niets zo fijn en vrij als op blote voeten in de gras dansen, je longen kunnen vullen met buitenlucht met de zon op je gezicht. Aan beweging heb ik geen gebrek maar merk dat bewegen in de natuur meer voldoening, rust en vervulling aan me geeft. Ook de rustmomentjes in de natuur, daar geniet ik van. Even helemaal één zijn met alles om je heen en het rustgevende gevoel van de aarde die met je mee ademt.

Ruben Van Gucht

Ruben Van Gucht

Ik ben een kind van de boerenbuiten. Opgegroeid tussen de velden. Sporten in de natuur is en blijft thuiskomen voor mij. Nooit vertrek ik met muziek in de oren, ik luister enkel naar de geluiden van de natuur. Laat mij los in een bos, door akkers en op veldwegen en ik ben een gelukkig mens. We doen massaal aan mindfulness- en yogasessies. Niets verkeerd mee, maar mijn zentoestand bereik ik keer op keer wanneer ik m’n loopschoenen aantrek en erop uittrek in de natuur.

Evy Gruyaert

Evy Gruyaert

De beste anti-stress remedie ever: elke dag heel even buitengaan en bewegen in en tussen het groen...: believe me, dat doet wonderen!”. Even dat lichaam laten werken en dat hoofd “afzetten”... zalig!

Jan Matthys

Jan Matthys

Ik doe vaak niet mee aan campagnes of collectieve invullingen van goede voornemens. Ik loop niet mee met de 10 miles, laat Tournée Minérale aan mij voorbij gaan en ik besluit de laatste dag van het jaar niet om mijn leven de dag erna helemaal om te gooien. Toch steun ik 30-30. Want het combineert lopen en groen, twee zaken waar ik grote fan van ben. Ik probeer nu al elke dag 5 km te lopen en dat lukt me vrij vaak. Maar het liefst zou ik een uurtje vroeger opstaan om erop uit te trekken. Dat vergt wel wat discipline, maar als het lukt, heb ik heel de dag een fijn gevoel. En heb ik zin om ’s avonds weer te gaan lopen.

Ervaring Tom Boudeweel

Tom Boudeweel

Als sportjournalist sta ik dagelijks met beide voeten in de sportwereld. Passief als radioverslaggever en jaloerse toeschouwer. Actief als gewezen voetballer, houterige jogger en momenteel als leerling-wielertoerist. Fietsen is de nieuwe passie. Ondanks de slechte wegen en fietspaden. In mijn heimat Oost-Vlaanderen is er voor elk wat wils: de natuur in het Waasland, de grens met Nederland of de heuvels van de Vlaamse Ardennen. Of gewoon genieten van rechte wegen op de Scheldedijk. Nu nog iemand vinden om mijn fiets te kuisen.